FRANK WILLEM

WIE IS FRANK WILLEM?

Mijn man, mijn ‘Frankie’, Frank Willem is iemand die alles kan, ehhh kon.​

​Een man met visie, creativiteit, humor, geduld en een enorm goed ontwikkelde algemene kennis. Hij wist van gekkigheid niet wat hij wilde doen in het leven. Hij kon namelijk alles;  werken, ​muziek, acteren, politiek. Grote groepen en individuen heeft hij getraind en gecoacht. Hij was HR manager en consultant ​oa. bij IT bedrijven als Atos en Compuware en werkte voor Randstad en Greenpeace. Kortom, voor het ongeluk lag zijn levenspad wijd open en eindelijk kon hij oogsten wat hij had gezaaid (tenminste dat zeggen ze altijd).

Waarom ik dit schrijf? Omdat ik deze website voor hem maak, en hij dit nooit over zichzelf zou zeggen.

Alleen al uit het boek dat hij heeft geschreven blijkt dat hij nog steeds veel kan, maar lang ​niet meer alles en niet meer ​in het tempo zoals eerst. Het geduld, de concentratie en eigenlijk alle eigenschappen die je nodig hebt om in dit snelle bestaan mee te mogen doen, zijn verstoord. Hij kan niet meer wat hij kon. Dat maakt hem in mijn ogen niet minder waardevol. Dit ongeluk heeft hem veel nieuwe inzichten verschaft. En ook van deze droevige, belabberde situatie weet hij toch weer iets van te maken. Dat is zijn kracht.

Als hij zijn eigen tempo mag bepalen, rust neemt en de hulp om zich heen af en toe accepteert, dan kan hij het nog steeds heel veel. Misschien ben ik niet geheel onbevooroordeeld, maar nodig hem maar uit voor een lezing of gesprek, dan kunt u met uw eigen ogen zien dat Frank Willem misschien niet meer rijk wordt van het harde normale werkbestaan zoals wij, zonder NAH, die kennen, maar wel dat hij de wereld rijker kan maken met zijn humor, kennis en ervaring.

Frankie, jij bent nog steeds heel veel waard voor deze maatschappij!

en voor mij… Babet (de vrouw van…)

Interview met Frank Willem